f Hoi Hoi: 2011

Wednesday, July 6, 2011

Pengalaman di negara orang Vol.2

punyalah kene amek 1 hari nak buat entrii smbgn..men gile men gile
assalam :)
 truih start yok

Hari 2 di bandung:
bgn pepagi sejok niyhhhhh~..gigil....subuh memanggil, tgok jam choiii baru pkol 5, subuh x msk lg kot,spoil jer bgun awl...tp tgok kt luar uuuuuyaiii dah cerah...ce mane nih, ce mane nih...
baru ngat indo lewat sejam dari kita,demmm dioank subuh kol 4 lebeh kot (x pe seb bek sempat)

pastu packing2 sumer brg g pindah villa len, villa kat Bukit Dago, yg nie lebih2 elit nyer tmpt dr tmpt ak duduk smlm,atas bukit haaaa,umah biarlah sumer 3,4,5,6,7 tingkat...demm demm demm
tp umah tu mlm t baru smpai lah,kitoank ari ni ke Jakarta ad Halal expo kat saner.

dlm perjalanan : satu perkataan macet! macet! macet! (traffic jem)..hehe
punyalah sesak, time2 bus benti tu adalah mereka2 yg menjual tepi jalan nek bas kitoank menjual beli lak dstu..tp kat atas jalan dioank mmg rmai sgt yg menjual, men musik dan minta sedekah..kesian kesian kesian
smpei di Halal expo (x der mende pon buat sni, just tgok2 produk2 yg jual kat indo ni jah)

pastu smbg jalan g lunch dlu..
makan makan... ap yg lainnye, dioank ni jenis makan yg kering2 ngan pedas tahap besi pon boleh cair... feeeuiiiiiiiii~
antara yg pelik2 yg ak try pempes yg pelbagai (jgn tya ak pon x taw) and dioank punya air buah..yom yom pure habes!!!

dah kenyang berlepas lah ke Bogor, shopping je skit kt sni, simpan duit nak shopping kat pasar baru nanti..hehe
da siap sumer, cadangnya nak ke atas bukit lak g ladang teh..tp W.T.F!
macet weyhhhh,3 jam stuck kat tmpt yg samer...wtf wtf wtf!!
3 jam dok sni je ak dah bleh hafal lagu bang toyib (wali band) sbb byk kali org nek atas bus kitoank nyanyi lagu sama..haha

then bler jalan dah clear, mula lah pendakian ke atas bukit, tp tp tp wtf wtf wtf ! lagi sekali!...da mlm kot, apo jo yg bulih nmpk haaaa...
ak pon mula kan proses tido dlm bus~
smpai ke villa dah pkol 11 mlm indo...sigh~

ni lah macet nya...hahahahahahaiiiiii~
sesi jual beli~
konsert atas bus je nyehhhhh~

ps: gamba villa x amek sbb tggi sgt,screen x ckop..ngeh2 and pemandangan lak ak maleh bona nak amek gamba yg x berpekdah..pon boleh gtu?..haha

Monday, July 4, 2011

Pengalaman di negara orang.. (wa taw wa lamer x hapdet!)

assalamualaikum...h0i h0i kamu semua!
susah sgt nak wat entrii smpai ke negara org cari idea,nice ennnn?...haha
iyaaaa, sy ke Bandung, Indonesia mggu lepas selama 6 hari.. yg best nye semua pengangkutan, penginapan ngan makan2 ditanggung halal oleh fakulti aku..weHuuu
bershoppim ja saya (jgn jeles ngan mak ye nok, nanti mak kaki2kan ko nyeh~)
semuanya 18 students and 3 lectures :

Hari Pertama:

tiada yg menarik, cuma ari keberangkatan, pkol 4pm lg da smpai LCCT excited punye psal 1st nek kapal terobang..haha
lam tiket akan terobang pkol 7, tp biase lah air asia nie org ckp x TRULY ASIA lah kalu x delay.. ye idak?
jadinya pkol 8 lobih2 lah terobang.
Lam kapal terobang, aku lah yg plg terpisah dr dak2 len, tersepok dok sebelah warganegara indonesia, kerjanya selama 2 thn di ampang jaga baby, umur lagi muda dari ak..tacing nyeh~
pendek cerita, smpai kami di Airport bandung, member wa ni (nak tag blog nya dah terminate, blog barunya belum di folo, tp koank kenal lah iaitu Pak Cik gumbira) ckp Bandung tepi pantai, paneh!..
free2 wa tertipu, lu celake,haha...suhunya dinginnnnnnnnn,atas bukit! yom yom
 tup tap tup tap, smpai org penjemputnya iaitu Bu Nunung, Bu Indira ngan Pak Rizky (eyh yg muda2 pon pgl pak ke?)..hehe..smpai lah kami ke Villa 4 tingkat kami,weooooo kaya banget aku rasakan sebentar..haha
dah malam ni,tido dlu,esok smbg hari kedua...keh3 keh


gambar wa snap time dah bgun keesokannya, mlm2 kusut sgt..haha
ni lah villa nya..yeu :)

Sunday, May 22, 2011

Longkang sgt ke ak? haha

wehei LAHANET!!!!~
hiyargh jgn tacing!..ak sumbat bontot ayam saper tacing...

x semene2 ak dah di cop bdk emo, si mulut longkang, ngan si mulut leser oleh bdk2 kelas..
hamagad!..wad epen? wad epen?
haha

BDK EMO?..kenapakah?

haha..sbb ,mereka2 ckp ak ske sound dioank, ske marah2...haha...KEJADAH ITU SUMER?
well ak ni particular punye org and kalu boleh sumer kerja wat teliti...walaweih..bergurau ke hape!!?
haha, dah ko segroup ngan ak buat lah keje leklok, x mo lah ak sbb ko nye hal ak nye markah pon rendah ye idak?... penat ak dean list tetiap sem (ok berlagak jap, semoga sem ni DL lagi..hahaha).

Si MULUT LONGKANG DAN MULUT LESER???kenapakah?

haha, yg ni mmg x boleh elak dah rasernye, mmg dlu ak raser mak ak isi botol ngan air longkang kot... lgpon ak ni ad bau2 kepam ngan org melaka (omak den org melako), dlu pon belaja kat matrik london (nmpk bebenor menipunye~) eleh nak up kan diri sekejap je pon, yep matrik londang kat melaka gak...
kek saner segala caci maki hamun santau sampuk sumer selamber jek (antara org melaka lah dan mereka yg memahami), ak kalu jumpe member pon dari jaoh begini (WEHEI LAHANET! smbil angkat tangan wat muke longkang)
aksi tembak menembak leser plg pedas pon, tadehal langgar je~
tulah pastu tetibe terpraktik tabiat tu kat sni (even ngan pompuan pon ak terLAHANETkan), tros tarik muka cmpur lg ngan ayt2 lain yg terhasil dari mekanisma mulut longkang ak, dpt lah TAG sebegitu
DUH!!!!

lepas ni nak jd soft spoken lah!



Wednesday, May 18, 2011

uhh uhh kaki den longuh (lenguh)..hehe ;p

genap dah kot seminggu jd penduduk tetap makmal sains makanan tu..hoho
ponek, ponek botui fyp ni gak yek...
x sah kalu bukan ak yg kunci makmal tu, dr pagi smpai ke potang..
aduyai~

kerisauan terhadap kegemokan slps bercuti seminggu ingat dpt lah joging2 pepetang kot2 x der kojo kat sni,
HAH! hamik joging setempat je kt lam makmal tu, lenguh2 kaki haaa...

tu je kot, x leh lelamer kt sni..ahha...
ciao
assalam~

Saturday, May 14, 2011

arghhhh header ilang!

tidakkkkkk!!!!!!!
ponat den buek,eyh ponek den kuar duet suh org buat..lps x leh login tu bkak2 tros ilang!!!
DEMMMM!!!!

tp seb bek org itu sungguh baek,maw bckup blk..yeah akan dpt semula header ku..haha

Friday, May 13, 2011

Raser mcm nak berlagak sekejap~

ce tgok atas skali,tgok,tgok!!
HAH! HAH! nmpk idak?
hehe...

blog ak suda mempunyai header.. HOYEAH!!!!...
blog ak lawa,ko saper, KO ADER??
hehe..

okeyh cukup dah berlagak,
act, header tu bkn ak buat pon,kui kui kui...
eden tompah jo, dgn bayaran RM 2O.. dapat lah header sebegitu..
alah nak berkire watper,header bkn mcm tkr spender tetiap ari...
tah2 seumor idup ak pkai header tu..haha ( ye sy mmg pele bab2 menghias nih)

btw, tetibe raser nak ksi kredit dgn promot sket die..
kalu sesaper nak tempah g lah jenguk blog die nih jejaka kreatif habes..haha
kek situ koank bulat mata besar2, design die wat utk client (ecece client) sumer PERGHHH! DAHSYAT GILERH!...

ok dah...itu je..hehe

Tuesday, May 10, 2011

berEnjoy jua~

akhirnya selepas 2 ari penuh dgn kekahwinan kemakanan kesampaian kegemukan...
dpt jua ak berenjoy sempena cuti yg x sebagai nih..huhu

tp bukan bertujuan mengenjoykn diri sebonanye, sbnarnye nak g servis laptop je ngan install antivirus baru, x leh time2 kritikal ni dunlod antivirus free, nak kne jage sket laptop kot2 terilang fyp2 segala den...
x menangis den nanti..huhu

alang2 dah poei mines anto laptop tu, truskn dgn aktiviti senonoh yg laen..
bermula dgn mkn2..haha
x taw lah nie kedai baru ke ape,ye lah bru pulang dr perantauan, tp bagi den baru kot..
crispy yummy yummy doo~..ponah donga?
nak lotak gamba x snap plak,g tya pak cik google,x do pulak..SAH!..mmg kedai baru..
hehe
sedap2..walaopun mknn die simple jek..

then poei lah pulak ke bilik yg ad skrin besar itoo yakni wayang...
terduduk lah eden kt bilik yg menayangkan cter THOR!

review THOR: (ecececece)
cter die best, x bosan...scene fight die sgt menarik,member2 die punya weapon sumer laen2, kuasa pon ad yg spesel2..pastu sepanjang cter die ad selit lawak2 yg sgt kelakau lah..lawak spontan
time actor bukak baju...wooooooo riuh wayang...wakakaka
btw nah rate sy 7.5/10

x dpt 10 sbb : ketua jahat (ketua giant frost) die mati cenggitu jek (ksi lah lwn sket2), ending die x dpt jumpe bunga hati beliau (huh frust, ingatkn boleh lah tgok adegan x senonoh sket,haha), tukul tu pendek sgt (nie leh wat isu gak,haha)..last kali ak raser triple H lg elok jd Thor tue, mcm gambo nih (suka naa
 men tukul)

ps : cuti berbaki lagi 5hari sebelum pulang utk check in di lab tetiap ari menghadap project sy..huk3x

Friday, May 6, 2011

helo hola haleh!!! ^^

xder cter byk.. h0i h0i kembali!..

tutup sumer fail2 semester6, udah merdeka dr semester ribut..waduh2...
hehe..
assalam sumer :)

ak suda berada di rumah..itu saja nak story~
aHHa!

cuti semester 5bln w0hhh,gler w0hhh, nak buat ape w000h, kali ni pose kat umah w000h, xder sahur biskut kering dah w000h, emak masak2 sedap time sahurrr w00000h

tapi,tapi,tapi..knape 5 bulan ksi,1 mmgu jek den cuti..ohhh ohh ohh
mmg keputusan sendiri amek 1 mggu jek cuti,eden maw ksi setel itu final project time cuti sem ni,nek sem t x yah sebok2 dok lam lab dah..hehe

ye sory,saya dah nmpk penceritaan mmg tunggang terbalik tanpa pendahuluan,ampunlah..lame x berkarya..hahaks..

btw, selamat bercuti kepada yg bercuti, selamat berfinal test yg sdg bertest,dan tahniah utk bakal2 graduan yek (knape ku punya kos 4 thn, T-T)

Sunday, April 10, 2011

Merusuh: ape nie baru ep3 dah ulang balek dr awl..grrr

ape ni..ape nie...nak marah botui!!!
ponat ak tggu dpn tv td nak tgok cter katon nih...
hish2..tetibe ko ulang balek ep1...
mane bleh..mane bleh...cter bru ep3...
sabo je lah~

Thursday, April 7, 2011

Seaweed shake ^_^

mari rapat-mari rapat~..haipppp
bukan nak jadi sheila rusly dsni mahupun teringin tukar blog nie jd blog masakan..tidak2
nanti org ingat bdk fudtech ni blaja masak2..haha... TIDAK!  yeaaa :)


td lab akhir utk sem ni bg subjek teknologi produk perikanan..
lab akhir nie dah mcm master chef pon boleyy..haha
kitoank perlu hasilkan satu produk drpd seaweed, tahu seaweed?..hah? hah!..
rumpai laut tue~

perah2 kpale nie,ye lah kitoank ni maner lah se kreatif mereka2 yg blajo msk2 tue nak kne pikior nie haaa...
perah2 dpt lah idea nak buat air minuman kitoank yg diberi nama seaweed shake~!!!

x der cter byk,nah tgok cara buat ngan ingredient kitoank pkai :

ingredient :
simple bona lah
1) seaweed
2) sweetened and condensed milk
3) cinnamon (powder)
4) vanila (pkai esen je tue pon curi lab bdk2 msk punye,hoho)
5) ais


procedure:
koank blend je sumer nie,x der protokol mahupun undang2 yg perlu dipatuhi.. :p

hasilnye treng teng teng:

nyum nyum~ x??..haha


kumpulan seaweed shake..haha

nie seaweed yg eden nye kumpulan pkai haaa~
ps : gambo group len lupo den nak amek~ :p

Friday, April 1, 2011

fuhoo...lps satu azab

treng teng teng...hapdet ye

lps satu mggu ak tido lps pkol 4pg (bgn pon awl ok!!)...ari nie lps dah satu azab...fuhoo
td ak present proposal utk fyp...deborr..mmg deborrr
tgah2 tggu giliran tgok member kne hentam ngan panel omak eyh dah mcm perang dunia ke-3... mase yg diberi 20minit tp sumer jd 40minit lebeh psal kes hentam menghentam nie...
termsk lah time ak..huk3x

punyelah hentam2 terkedu den...frust jugak ad soklan yg x dpt jwb..
kne sedas ngan panel "u x nak jwb ke u x paham???"..HAH! HAH!...
padan muke ak..

tp panel2 ak best2 jugak,walaopon dioank hentam dioank x buat kite raser mcm geram2 gler... dioank siap btolkan lg..tenkiu lecturer :)

lps dah setel g usha room len,ad yg siap mcm gado ngan panel nak mempertahankan yg dioank jugak yg btol..x paham haku..sabo je la~

tp ap yg ak tgok time member2 len pezen, yg better time pezen lg byk kne hentam dr yg bese2 jer.. musti panel2 pikir 'uih bgus dak ni,x bleh jd kne hentam gak'..haha

overall,keciwa lah sikit..tp x per bru pezen proposal, ad dua lg pezen...caiyok!!!

ps: tenkiu kpd2 yg membantu dalam  atau luar tabir yok..hehe

Wednesday, March 23, 2011

yeyeh bru lps test

tajuk entrii seperti gumbira yeyeh bgai2nya...
keciwa mak nyah...haha...
overall...so so lah cm bese ad bleh jwb ad yg x...

tp ad beberapa soklan yg ak hangin nie...
ak hangin btol kalu kuar soklan presentation budak2 nih..
kok ye nak kuar pon warning2 lah dlu bajet2 kami nie sumer fokus habes setiap presentation..
x hengat kat blkg tue kitoank dah mcm ad jamuan mase presentation...haha

nie kuar define sura puttu? amplang?...kejadah..
haha..dgn elok nye jwb
sura puttu ad lah saudara sepupu sepapat sebelah muttu samy,ko x ksi markah ak x belanja ko belacan OK!!

Sunday, March 20, 2011

cilakak pencurik!

ari terase sgt rajin bgun awl pastu pegil ibrary walaopon smlm tidoq kol 4pg =.=!
sumer penangan FYP!

semangat nih,sesampai kat library dah duduk2 sumer, ak pon bkak lah webOpac (system utk cri buku kt library).. nie pon terpakse ak kol member tya mcm maner nak gner
nmpk bebenor payah sgt jejak ke library nih...

so ak pon taip lah name buku tue punye keyword: EXTRACTION

wah ad bukunye, keluarlah di skrin buku bertajuk EXTRACTION OF ORGANIC ANALYTES FROM FOOD.

berdasarkan peta yg die kasi ak pon carik, berjalan2 smbil kentut2 sepi ( xder org kan)...raba2 lah kat rak tu.. tp x jumpe,fine lah maybe dah ad org amek kot...x der rezeki...

dah duduk kt meja,terdetik lak nak usha status buku tue, bukak2 jer
STATUS: LOST!!!!!! since 2008 lak tue


cilakak pencuri pulang lah!!!...org laen nak pkai gak..
sekian~

Friday, March 18, 2011

hilang suda kerisauan ^^

bukan nak cter risau nak kawen, bukan nak cter risau anak kt umah x minum susu (anak kucing jer) dan bukan jugak bukan nak cter risanu psal stalker ak yg semakin bertambah( sumpah poyo die nih)

risau ap yg terubat tue?..haruslah ak ckp kerisauan ak terhadap pelukis2 manga/anime di jepon akan tertangguh kerja mereka utk melukis suda hilang...
sebab dioank update on-time weyh!... sni yg x der tsunami pon nak hapdet blog komaen lg bersarang..

mmg tabik spring saya ksi kat pelukis2 manga di jepun... LUP U LAH!!!


tP Tetibe kerisauan yg laen menjelma...ak terlebih psiko kah?
tp psal jepon lah dimana ak risau psal :

Peningkatan tentera2 kak limah di jepun yakni tentera zomba akibat kesan radiasi..haha

(OK STATEMENT atas NIE, SEB BEK AK BKN ARTIS KALU X KNE HENTAM NGAN WARTAWAN2 BARUAK TUE MCM FIZZ FAIRUZ KENE)

sekadar bergurau yek :p

Wednesday, March 16, 2011

apa ada dgn produk 3 in 1 ni sbnarnye??

yes..suda tiba masanya ak buat entrii psal mknn..
bagi yg xtaw..ak sbnarnye student food technology...hehe
ditegaskan dsni bukan yang masak2 tue OK!!!...


dah byk ak bce kat fb dan belog nie,rmai yg ckp produk 3 in 1 ni boleh menyebabkan bagai2lah penyakitnye..
sbb ap ek???...

sbb 2 mende lam 3 in 1 nie...
i) kandungan gula die kita x bleh kawal (mmg dah ditetapkan)
ii) krimer die (knape ngan krimer die??)

buat pengetahuan koank, krimer sbnarnye bukan hasilan daripada SUSU , tetapi hasilan daripada  KELAPA SAWIT!!!

2 mende nie yg menyebabkan penyakit2 tue kot!..hehe
tp ak nak ckp sni.. kalu koank ckp bek buat sendiri air jerk..
ok nak tya koank buat air milo,nescafe sumer tue gner susu cair ke susu tepung??...JWB! JWB!
kalu susu tepung  xper, tp susu cair OH! TIDAK! INI BELOG SERIUS! sori ler terpinjam publisiti..hehe
ini kerana susu cair juga bukan hasilan daripada  SUSU!  tetapi juga hasilan daripada KELAPA SAWIT!!.. X ker samer jer tue...

setel bab krimer!..hehe
psal gula plak...sbnarnye pengilang bukan sesuka hati men letak bper byk gula...semuanya ikot prosedur dan standard yg dah ditetapkan..kita Malaysia sendiri ad Akta Makanan sendiri
sekiranya pengilang punya kandungan gula lebey dr standard yg ditetapkan...
KITA SAMAN JOOO!!!!


SO, nak ckp sbnarnye sumer mende bergantung dgn cara pengambilan kita sbnarnye,x bahaye pon kalu minum produk 3 in 1 nie bg ak, cuma kawal pengambilan die lah..
even vitamin pon kalu koank amek berlebihan menyebabkan toxicity taw...SUMER Jenis vitamin kne amek berpada2..juga mineral2 lain  mcm sodium ,potasium,calcium tue sumer..
koank amek lebeh koank merana...huhu..btol x tipoo!...

mungkin next entrii boleh buat psal jenis penyakit akibat pengambilan berlebihan vitamin2 ngan mineral nie kan :)..hehe





hoi : jgn marah ak, entrii nie mmg perlu panjang..haha..bacelah yek
hoi2 : oldtown, milo fuze minuman feveret 3 in1 ak nih..x leh lepaskan..hehe

Tuesday, March 15, 2011

sudah mula merasa kesan tsunami di jepon!

salam sumer :)
maleh nak cter ap2 psal kes tsunami nie,dah berlambak kot org cter....
kalu cter pon mcm terlampau awal sgt jerk!..haha

tp nie nak cter nie, ak dah mula merasai kesan2 kes tsunami kat jepon ni..
mmg pokat lah kesan die...uish x tertanggung lamer2 nih...

kesan nya ialah..jeng jeng jeng

smpai bler nak tunggu manga/anime nih nak update LAHHH!!!
pelukis die berenang skali kot lam tsunami tue...sighhh~


tidak!!!..ak x bleh tunggu dah...GRRRRRRRRR!!!

sekian~

Saturday, March 12, 2011

padah!...hamik ksi insap koank

haaaa...saper ske menaip2 text lam kete time drive...hishh2x..x patot2...
tindakan anda semua boleh mengakibatkan kecelakaan kepada yang laen (hamik ko ayat karangan ak ksi)..
haha

tgok video nih yek :)

video

hoi : satu jek keburukan i phone yg ak pasan, susah nak text time drive..huh x convenience langsung..haha

Wednesday, March 9, 2011

meh cni..hoihoi mahu berdakwah sebentar :)

hah...jgn x cayer laks...hehe
x der lah, ad terjumpa gamba2 nie, gamba yg penuh makna tersirat (phm2 kn btoi2 takot salah anggap lak).. sia2 ISA dtg mai cekup ak...













sama2 lah kita berdoa yek supaya dilindungi daripada FITNAH manusia nih!!

hoi : sungguh sopan kan post kali nie.. :)











Monday, March 7, 2011

ketagihan melanda!

humangaihh!...statement tajuk entrii mcm ak ni seorang manusia yg ad masalah disiplin...
tobat2...tolak jauh mende2 gtu..dah ku bilang maw jd org baek dlm post dlu2.. hehe

yg ak ketagih skang nie ialah ketagihan men game!...HOHO

maner x nye, lps berpuluh2 beratus2 request dtg bertimpa2 kt home fb ak...
tetibe raser nak try gak..tros sangkut..hamek ko...

dgn ini sy istiharkan saya ketagihan city ville!! haha..cilakak!


lg satu saya ketagihan angry bird!! 


cukop sehat x ketagihan ak!!!??..



hoi : lps nie kalu ad game baru cpt2 ak block request game..haha

Saturday, March 5, 2011

plsss jgn wat i cmni lg :(

sweet annn tajok entriii kitewwww...aan?..an?..ann?
haha...cempauk lu!...

entrii kali ni pasai ak punye i phone, haishhh mcm2 die skang nie...
2-3 ari lepas...i pong ak nie tetibe x mo sedarkan diri...omaigod!...penat dah ak tekan button sana sinun...
eyh BAnyak sgt ke button ko? totap beliau x maw sedarkan diri..
huk,huk :(

mula lah ak selongkar wallet ak cri kad nama org yg jual tue, pikir2 nak kol smbil marah2 ckit
eyh x mo lah,ak nak jd soft spoken skang nie,so msg je lah!...

yes die pon x taw!...SYABAS!... siap suh ak dtg kodai lg...
cilakak,ak kt tganu kot...

oleh itu, dgn kepandaian teknologi yg ak ad,ak pon google je lah...

OH!...rupenye rmai yg penah kne,,, siap ad problem solution lg..
so dipendekkan crita,selamat lah i pong ak dr keadaan kritikal beliau :)

oleh itu PLSS JGN WAT I CMNI LG...  HAHA

Saturday, February 26, 2011

B.Z!

Bz, bz , bz......
yes,yes...ak dah hapdet!....
ap lak tue bz?..x kan boyfren Zalikha KOT!!!...
bz itoo busy....selesai sudah ak tempuh minggu yang bz...test yang berduyun, esemen yang kalah melebihkan ketinggian ak,seyes ak tggi!..hahaks...proposal fyp yg x tahu ap keadaannyer.. DUHHH!
abeh mggu tue mcm dah terase abeh blaja tros lah..
dah boleh pegang sijil graduate rasernyer..


haha...osah la kamo, ko tue ad sethn lg nak grade!... raser nak kawen jerk!..hish..hehe

SEKIAN HAPDET DR SAYA~

Tuesday, February 15, 2011

ak plg menyirap tgok!!!!!

yeah!!.. mood merusuh dtg balek
asiah ngan ariena koank bler nak merusuh?..haha

ok..trus kepada misi...
ni cheq nak habaq...chek plg menyampah bler cheq jumpe org mcm ni!!!!

1) pkai sweater time pepanas mendidih smpai jerawat ak pon terase nak meletop


kejadah ini sumer???..lg2 yg pkai bulu2 kat tengkok tue..ak lak yg nek rimas tgok...nak berstyle ponk tgok2 lah cara..kalu org respek x pe,wa x kesah..nie org ckp blkg..seyes ak menyampah tgok! (koank pon dok Malaysia jerk!)




2) org yg pkai spek itam x kesah lah dlm mall janji dlm bangunan 

koank dah knape, jurutera tue x de lah bodoh sgt bina bangunan pastu ltk matahari dlm bangunan tue.. pahtu lg2 yg pkai time memalam buta!..ishh x paham!!...
tp kalu koank nmpk ak, mmg lah ak pkai spek sbb ak RABUN!... (sbnarye ak jeles sbb org rabun x leh bergaya pkai rayban,kalu nak pon kne bli yg ori tambah power!...x mampu mak uihhh...haha)



3) org yg post status lam fb cmni 'SORRY I NAK JALANKAN PROSES MENDELETE ORANG2 YANG PENUH DALAM FREN I NIH SESAPER YG TERKENA TUE MINTA MAAPLAH YE, SAPE SUH X TEGOR (atau ap2 post yg sama makne mcm ni)

ko lah manusia yg paling ak menyampah tengok!..weyh x yah nak bajet hot sgt lah kat sni... ko jugak dlu yg terhegeh2 add org,pastu esok dtg kelas..."weyh koanknyer kawan dah baper"..demmit koank mmg cilakak!!...kalu btol pon koank hot, kalu ad org add,  koank x ske x yah lah gegatal nak approve...

seyes koank x perlu nak membajetkan diri koank hot lah!!!


hoi : g2 share kt fren koank yg koank dah lamer jerk nak ucap mende ni..haha (taktik menarik pelanggan singgah ni)..haha


Sunday, February 13, 2011

SUshi??...mcm2 boleh

saper suka mkn sushi?...ak x skeak mkn belacan..sushi pon mkn sushi yg jual kt jusco jerk..hoho
tp yg ak saspek habes ngan sushi nie, selaen di buat mkn mcm2 bende lg die boleh buat...
HAH x caye?..Koank tgok bukti yg jelas dan nyata nih











HOI : Blanje lah teman sushi king skali..alah KAMON!

Wednesday, February 9, 2011

dUNia...Oh! dunia

opsss sori terguna tag 'Oh!' dstu...haha

x der ape pon entrii nie just nak ckp

zaman dolu2 :
sambil isap okok, sambil baca komik x pon surat khabar



zaman skang
sambil isap okok, sambil baca jornal ngan thesis (kewl x???)...haha



tue jeerk...

hoi : sdg berada dlm mode proposal n thesis for final year project... go go go!

Pengsan????!

ak menghapdet blog pd pkol 3.39a.m??!...BERGURAU KE HAPE!!!!
haha,sbnarnye tgah buntu idea wat proposal final projek,ak pon bkak lah www.blogspot nie haaa....

pusing semula ke tajuk entriii....PENGSAN??? APAKAH???
dalam entriii yang mendedahkan kemaluan , lg skaley terlucah...... (_ _!)
ok dlm entrii sebelum nie yg membongkar sedikit2 psal ak,ad ak ckp ak penah pengsan 3 kali kan? kan?...
meh rapat sket..nak story psal mende tue

KEJADIAN 1 :


Masa tu umur ak bru darjah 3kot...ish3 kecik2 da pndai pengsan... tp yg best nye pengsan ak nie x der kaitan ngan kesihatan rasernyer...
punco nye ak pengsan sbb:
time tue ari jumaat, so ak pegi semayang jumaat, laki kan wajib...koank tahu?..
nak dikatakan ak solat sblah mat bangla nie, die punye perfume mmg ak x leh tahan...dah x taw nak wat cmner, nak bantai time tue kecik lagi so sepanjang dua rakaat tue ak tahan nafas..giler x giler?..haha
tapi belum pon rukuk rakaat pertama ak dah TEWAS....lalu pon PENGSAN!...haha... malu dowh,seb bek time kecik2 solat sblah babah,haha
seyes x tipoo,benar punye punca...



KEJADIAN 2 :


Masa nie ak tgah study matrik, 19 thn lah kan...haaa pengsan kali nie ad kaitan ngan kesihatan...
x der perkara yg menarik time kejadian nie..just nak tunjukkan betapa GEDIK badan ak nie!!!...HAHA
time tue g lawatan sambil belajar kat zoo melaka (ko nie study matrik ke tadika??..haha)...so kne grk pepagi, then ak x dan lah nak makan...pendekkakn crita turun je dari bus, amek 5-6 step TEWAS jugak... GEDIK X??..haha



KEJADIAN 3 :


Baru jek 2 mggu lps kene...tp dalam byk2 pengsan, pengsan time nie ak paling x paham...
time tue kat maple tgah lepak2 bersama sahabat..haha pakcik gumbira pon ad taw...wa lepak ngan artis...koank penah?..haha
tetibe ak raser nak memerot, bwklah sebatang rokok di tangan,
ak tetibe mcm dah tau nak pengsan sbb dah 2 kali kan raser feel die..mmg best part2 nak start pengsan nih
 (start dr sni sumer nyer crita dr saksi,ak mmg x sedar ap..kasar x bergurau?)
ak berpusing, smbil memegang kerusi, dan mengikut pernyataan saksi, ak sempat senyum kat beliau sebelum TEWAS!!...

start part nie pakcik gumbira jadi hero!....
beliau lah yg meng check kondisi ak, dan selepas itu ak raser ckop kuat utk bgn, tetapi utk kali ke 2 nyer ak TEWAS dihadapan pakcik gumbira,tp tulah kerna pakcik kurang skit zat dr ak, x terdaya lah beliau... terhentak lah ak pecah skit kepala, eyh kasar sgt..pecah lah bibir...pendek citer...dioank antar lah ak g klinik...
check2 sumer (pakcik gumbira yg terangkan kat doktor sumer kejadian)..doktor ckp normal jek...
tp harge rawatan die x normal...CILAKAK HABES RM70 ak!!!

TAPI AK MMG X PAHAM KENAPA AK PENGSAN TIME TUE????!!!

TENKIU PAK CIK GUMBIRA!... hahaks 
sweet x?..an? an? an?


hoi : mungkin pakcik gumbira perlu membuat satu entrii untuk keheroan beliau??

Friday, February 4, 2011

25 random facts about me ^_^

neno, neno, neno...sy telah di'tag'
mmg gabra kalu di'tag' nie lg2 kalu si makhluk bernama tatan yg meng'tag'..haha

ok mari mulakan....satu,dua,tiga...kan ku berikan semuaaaaaa:

1) nama sebenar ak Izlan Dhiyauddin b Mohammed Rasni


2) msk thn 2011 nie ak dah 22 (da bleh ngundi dah nie)


3) skang amek Bachelor Degree of Food Science and Technology kat Universiti Malaysia Terengganu (skang thn 3..hoyeah lg satu thn lg...kepedup)


4) skola2 yg ak penah jejak : SK.Seri Sekamat, SRA.Seri Sekamat, SMK.Sultan Abd Aziz Shah, SM.Sains Alam Shah (ASiS)


5) menetap dan mungkin selamanya kat Kajang, Selangor


6) anak ke-tiga dr 5 org adek beradek (sorang arwah, so skang no.2 dr 4 org adek beradek)


7) plg ak suka merapu lg2 kalu ad kaum2 yg sekepala...(koank mmg bongok lah...haha)


8) ak benci gler ngan udang n ketam! bau die pon cm jahanam...haha


9) benci juga kpd lipas, sbb lipas lari sgt laju smpai ak x sempat nak hempuk die


10) ak x ske men kejar2 sbb x de org nak kejar ak


11) MyVi kaler hitam (WQE 9984) <---lamer dah berjasa kat ak ngan kwn2 ak yg turut menumpang..haha'


12) ohhh baby sgt adorable,akske baby sbb x kesah lak kalu die julur lidah,kenyit mata ke terase spt baby tu mengorat ak...auwww...haha


13) ak x dpt taip sumer2 nie tanpa Sony Vaio kaler merah ak


14) dan juga ak x dpt check in gner foursquare tanpa i phone 4 ak


15) selama ak idup g McD x penah order makanan berasaskn daging lembu


16) penah menjadi cashier dkt fast food dan hypermarket...so ak paham perasaan sorang cashier..koank jgn marah2 cashier pasni..PAHAM!


17) ak pkai perfume dunhill desire blue (besday ak ksik lah yek...wat stok..haha)


18) selama ak idup telah pengsan selama 3kali (mmg kelakar...haha)


19) YE sy seorang perokok!...ak kesah ap


20) bab2 sukan,mostly ak sukan berasaskan tangan je....tang2 kaki mmg ak pele~


21) sgt addicted to manga dan anime..hehe


22) juga addicted to online game


23) kfc vs mcd...ak pilih McD!


24) J.CO ngan Big apple...ak pilih Big apple (walaopon J.co lg best tp pak cik gumbira x ksi sapot sbb endon nye produk)


25) oh..YE sy single 

habes dah sesi membongkar diri sendiri..so ak tag suh koank lah mendedahkan KEMALUAN... eh mendedahkan diri koank lak yek

Monday, January 31, 2011

Saya abg mithali KAH?

KRING...KRING..KRING... (bunyi alarm kejot bgn)
eyh, seyes x ak bgn sndri..alarm nie sumer dusta ciptaan org yahudi..haha

keluar dr bilik,sunyi menyepi...DIMANAKAH?...APAKAH?
tgk atas meja ad henset adik ak...kerisauan mula melanda...mencari diatas ke tingkat 3,dan tingkat 4..( tipoo umah ak 2 tgkat jer)..keluar pulak mencari... TIADA???!

start kol ayah ak,x jwb!...aduh!
risau menjadi2 smpai bkak channel 701 tgok amazing race (habes risau dah nie takot2 adek ak join race )...dan2 abeh cter tue ayah ak kol...

ayah : hah knape?
ak    : anis maner?
ayah : skola lah!
ak    : eyh x cuti yek?
ayah : ko je yg cuti...ko cuti lamer2 knape ak maleh tgok muka ko(hah nie ak tmbh,haha)

SEKOLAH X CUTI G EK?....wakakaka

penat je ak riso....

as a conclusion, ABG MITHALI X AK?

wakakaka....

seb bek x pgl dioank tolong...sia2 dioank markup lebey t

Saturday, January 29, 2011

Entrii x Paham

time cuti baru lah terase boleh hapdet...x paham2..
assalamualaikum :)
x mo kasar2 dah skang...haha

btw, ak bru smpai HOYEAH! SELANGOR...tenkiu cina sbb koank raya mggu nie..hehe


ak x paham btol...seyes x paham...dioank dah taw jalan kt TERENGGANU tue byk satu lorong jek... knape lah beliau2 mempraktikkan kehebatan 10ribu kuasa tenukpunya HENJIN tue!...aduh...
koank paham?

nie lg x paham, time ak blk je,koank nak melambak atas jalan...asal ak balek koank wat reunion atas jalan...
LORI MINYAK! LORI MINYAK!...

setel cter kt jalan dalam...skang msk part highway plak!...oh cenggitu..nie paham
ap yg ak x paham kt highway nih?
1) awat speed nyer limit 110 jak?..dioank x taw ke ak kne2 speed trap lamsatu perjalanan...HUH!...benci lak ak...eyh ko kesah ap,nanti2 bapak ko clear lah kan saman tue..HOYEAH! serius terlupa..haha

2) mmg ak jeles kete2 besar, sport2 habes kat highway tue...tp ak x paham dioank pon nak praktik kan henjin kuasa 10ribu tenuk nih...x paham2, x paham...

tue je kot yg ak x paham time balek cuti nih,akbkn BEBAL sgt pon...haha

hoi :ak raser teramat bangge bler dapat POTONG KETE SPORT APE2 JELAH WALAUPUN YG BWK TUE NENEK TUA...KESAH AP AK...DPN MEMBER CTER GEBANG SKET...HAHAHAH

hoi2: apsal entrii kali nie plane sgt...tanda2 nak benti blog kah?



Monday, January 10, 2011

Kami Ingin Cikgu Shida di AJL tahun dpn...w00t..w00t

mmg trend eyh skang asal ad sumthin je rmai2 secara berjemaah meng'LIKE' page...
dlu Khairul Fahmi, pergh x beringat ter masok ak skali 'LIKE' skang si Ana laks? (ak x 'LIKE' amik perhatian disitu)..hehe

btw CONGRATS ANA RAFALI!!!


JAP!!!...saper Cikgu Shida seperti tertera dlm tajok entrii?..x paham, x paham

HAH! HOH!  saper x knal BUTA SENI! :D


Kenal ke idak??? we luv u lah cikgu haha
 beliau punya suara pergh sgtlah gemersik, x tahan lg tuh reaksi muke die mmg top of d world.. wa x tipoo!!
selain itu, tp yg nie wa x paham..mcm2 bentuk die boleh bertukar..koank paham lah sendrik





JUSDIN BIBIR antara bentuk yg paling berjaya lah org ckp die bertukar!!...
seyes xtip00... haha

hoi : pakcik gumbira tolong ingatkn ak!..oh tidak
tolong ajarkn ku buat pan page..pan page gner title entrii style gak ann?? ann? ann?..haha

hoi2 : secara serious mengatakan kami mahu Cikgu Shida di AJL next year KAMON!