f Hoi Hoi: March 2011

Wednesday, March 23, 2011

yeyeh bru lps test

tajuk entrii seperti gumbira yeyeh bgai2nya...
keciwa mak nyah...haha...
overall...so so lah cm bese ad bleh jwb ad yg x...

tp ad beberapa soklan yg ak hangin nie...
ak hangin btol kalu kuar soklan presentation budak2 nih..
kok ye nak kuar pon warning2 lah dlu bajet2 kami nie sumer fokus habes setiap presentation..
x hengat kat blkg tue kitoank dah mcm ad jamuan mase presentation...haha

nie kuar define sura puttu? amplang?...kejadah..
haha..dgn elok nye jwb
sura puttu ad lah saudara sepupu sepapat sebelah muttu samy,ko x ksi markah ak x belanja ko belacan OK!!

Sunday, March 20, 2011

cilakak pencurik!

ari terase sgt rajin bgun awl pastu pegil ibrary walaopon smlm tidoq kol 4pg =.=!
sumer penangan FYP!

semangat nih,sesampai kat library dah duduk2 sumer, ak pon bkak lah webOpac (system utk cri buku kt library).. nie pon terpakse ak kol member tya mcm maner nak gner
nmpk bebenor payah sgt jejak ke library nih...

so ak pon taip lah name buku tue punye keyword: EXTRACTION

wah ad bukunye, keluarlah di skrin buku bertajuk EXTRACTION OF ORGANIC ANALYTES FROM FOOD.

berdasarkan peta yg die kasi ak pon carik, berjalan2 smbil kentut2 sepi ( xder org kan)...raba2 lah kat rak tu.. tp x jumpe,fine lah maybe dah ad org amek kot...x der rezeki...

dah duduk kt meja,terdetik lak nak usha status buku tue, bukak2 jer
STATUS: LOST!!!!!! since 2008 lak tue


cilakak pencuri pulang lah!!!...org laen nak pkai gak..
sekian~

Friday, March 18, 2011

hilang suda kerisauan ^^

bukan nak cter risau nak kawen, bukan nak cter risau anak kt umah x minum susu (anak kucing jer) dan bukan jugak bukan nak cter risanu psal stalker ak yg semakin bertambah( sumpah poyo die nih)

risau ap yg terubat tue?..haruslah ak ckp kerisauan ak terhadap pelukis2 manga/anime di jepon akan tertangguh kerja mereka utk melukis suda hilang...
sebab dioank update on-time weyh!... sni yg x der tsunami pon nak hapdet blog komaen lg bersarang..

mmg tabik spring saya ksi kat pelukis2 manga di jepun... LUP U LAH!!!


tP Tetibe kerisauan yg laen menjelma...ak terlebih psiko kah?
tp psal jepon lah dimana ak risau psal :

Peningkatan tentera2 kak limah di jepun yakni tentera zomba akibat kesan radiasi..haha

(OK STATEMENT atas NIE, SEB BEK AK BKN ARTIS KALU X KNE HENTAM NGAN WARTAWAN2 BARUAK TUE MCM FIZZ FAIRUZ KENE)

sekadar bergurau yek :p

Wednesday, March 16, 2011

apa ada dgn produk 3 in 1 ni sbnarnye??

yes..suda tiba masanya ak buat entrii psal mknn..
bagi yg xtaw..ak sbnarnye student food technology...hehe
ditegaskan dsni bukan yang masak2 tue OK!!!...


dah byk ak bce kat fb dan belog nie,rmai yg ckp produk 3 in 1 ni boleh menyebabkan bagai2lah penyakitnye..
sbb ap ek???...

sbb 2 mende lam 3 in 1 nie...
i) kandungan gula die kita x bleh kawal (mmg dah ditetapkan)
ii) krimer die (knape ngan krimer die??)

buat pengetahuan koank, krimer sbnarnye bukan hasilan daripada SUSU , tetapi hasilan daripada  KELAPA SAWIT!!!

2 mende nie yg menyebabkan penyakit2 tue kot!..hehe
tp ak nak ckp sni.. kalu koank ckp bek buat sendiri air jerk..
ok nak tya koank buat air milo,nescafe sumer tue gner susu cair ke susu tepung??...JWB! JWB!
kalu susu tepung  xper, tp susu cair OH! TIDAK! INI BELOG SERIUS! sori ler terpinjam publisiti..hehe
ini kerana susu cair juga bukan hasilan daripada  SUSU!  tetapi juga hasilan daripada KELAPA SAWIT!!.. X ker samer jer tue...

setel bab krimer!..hehe
psal gula plak...sbnarnye pengilang bukan sesuka hati men letak bper byk gula...semuanya ikot prosedur dan standard yg dah ditetapkan..kita Malaysia sendiri ad Akta Makanan sendiri
sekiranya pengilang punya kandungan gula lebey dr standard yg ditetapkan...
KITA SAMAN JOOO!!!!


SO, nak ckp sbnarnye sumer mende bergantung dgn cara pengambilan kita sbnarnye,x bahaye pon kalu minum produk 3 in 1 nie bg ak, cuma kawal pengambilan die lah..
even vitamin pon kalu koank amek berlebihan menyebabkan toxicity taw...SUMER Jenis vitamin kne amek berpada2..juga mineral2 lain  mcm sodium ,potasium,calcium tue sumer..
koank amek lebeh koank merana...huhu..btol x tipoo!...

mungkin next entrii boleh buat psal jenis penyakit akibat pengambilan berlebihan vitamin2 ngan mineral nie kan :)..hehe





hoi : jgn marah ak, entrii nie mmg perlu panjang..haha..bacelah yek
hoi2 : oldtown, milo fuze minuman feveret 3 in1 ak nih..x leh lepaskan..hehe

Tuesday, March 15, 2011

sudah mula merasa kesan tsunami di jepon!

salam sumer :)
maleh nak cter ap2 psal kes tsunami nie,dah berlambak kot org cter....
kalu cter pon mcm terlampau awal sgt jerk!..haha

tp nie nak cter nie, ak dah mula merasai kesan2 kes tsunami kat jepon ni..
mmg pokat lah kesan die...uish x tertanggung lamer2 nih...

kesan nya ialah..jeng jeng jeng

smpai bler nak tunggu manga/anime nih nak update LAHHH!!!
pelukis die berenang skali kot lam tsunami tue...sighhh~


tidak!!!..ak x bleh tunggu dah...GRRRRRRRRR!!!

sekian~

Saturday, March 12, 2011

padah!...hamik ksi insap koank

haaaa...saper ske menaip2 text lam kete time drive...hishh2x..x patot2...
tindakan anda semua boleh mengakibatkan kecelakaan kepada yang laen (hamik ko ayat karangan ak ksi)..
haha

tgok video nih yek :)

video

hoi : satu jek keburukan i phone yg ak pasan, susah nak text time drive..huh x convenience langsung..haha

Wednesday, March 9, 2011

meh cni..hoihoi mahu berdakwah sebentar :)

hah...jgn x cayer laks...hehe
x der lah, ad terjumpa gamba2 nie, gamba yg penuh makna tersirat (phm2 kn btoi2 takot salah anggap lak).. sia2 ISA dtg mai cekup ak...













sama2 lah kita berdoa yek supaya dilindungi daripada FITNAH manusia nih!!

hoi : sungguh sopan kan post kali nie.. :)











Monday, March 7, 2011

ketagihan melanda!

humangaihh!...statement tajuk entrii mcm ak ni seorang manusia yg ad masalah disiplin...
tobat2...tolak jauh mende2 gtu..dah ku bilang maw jd org baek dlm post dlu2.. hehe

yg ak ketagih skang nie ialah ketagihan men game!...HOHO

maner x nye, lps berpuluh2 beratus2 request dtg bertimpa2 kt home fb ak...
tetibe raser nak try gak..tros sangkut..hamek ko...

dgn ini sy istiharkan saya ketagihan city ville!! haha..cilakak!


lg satu saya ketagihan angry bird!! 


cukop sehat x ketagihan ak!!!??..



hoi : lps nie kalu ad game baru cpt2 ak block request game..haha

Saturday, March 5, 2011

plsss jgn wat i cmni lg :(

sweet annn tajok entriii kitewwww...aan?..an?..ann?
haha...cempauk lu!...

entrii kali ni pasai ak punye i phone, haishhh mcm2 die skang nie...
2-3 ari lepas...i pong ak nie tetibe x mo sedarkan diri...omaigod!...penat dah ak tekan button sana sinun...
eyh BAnyak sgt ke button ko? totap beliau x maw sedarkan diri..
huk,huk :(

mula lah ak selongkar wallet ak cri kad nama org yg jual tue, pikir2 nak kol smbil marah2 ckit
eyh x mo lah,ak nak jd soft spoken skang nie,so msg je lah!...

yes die pon x taw!...SYABAS!... siap suh ak dtg kodai lg...
cilakak,ak kt tganu kot...

oleh itu, dgn kepandaian teknologi yg ak ad,ak pon google je lah...

OH!...rupenye rmai yg penah kne,,, siap ad problem solution lg..
so dipendekkan crita,selamat lah i pong ak dr keadaan kritikal beliau :)

oleh itu PLSS JGN WAT I CMNI LG...  HAHA